De leukste vloerkleden trends

Leukste vloerkleden trends feature image 01

Samenvatting Artikel

Deze vloerkleden zijn helemaal in!

Wil jij een vloerkleed kopen en ben je benieuwd wat de leukste vloerkleden trends van dit moment zijn? Dat snappen wij helemaal. Er zijn tegenwoordig diverse leuke vloerkleden trends om uit te kiezen. De kans is groot dat je door het grote aanbod lastiger een keuze kunt maken. Gelukkig hebben wij uitgezocht wat de leukste vloerkleden trends zijn, zodat je straks eenvoudiger jouw nieuwe vloerkleed kiest. Lees snel verder en ontdek de laatste trends op het gebied van vloerkleden.

Ronde vloerkleden

Ronde vormen komen dit jaar overal terug. Dit geldt niet alleen voor tafels en spiegels, maar ook voor vloerkleden. Door een rond vloerkleed met een rechthoekige bank te combineren, zorg je voor een mooi ruimtelijk effect en geef je de kamer een speelse uitstraling. Ga voor een zacht rond vloerkleed of kies juist voor een jute vloerkleed.

Wollen vloerkleden

Wollen vloerkleden zijn heerlijk zacht en lekker warm. Hierdoor geven ze je interieur een knusse uitstraling. Wollen vloerkleden zijn tijdloos en passen dan ook bij diverse interieurstijlen. We zien ze eigenlijk vooral terug in het moderne interieur en bij de landelijke woonstijl.

Vintage vloerkleden

Vintage vloerkleden waren al in en zijn nog steeds een blijvertje. Deze vloerkleden worden niet meer alleen in het klassieke interieur gezien, maar komen in diverse woonstijlen terug. Vintage vloerkleden zijn erg stijlvol, tijdloos en hebben een warme uitstraling.

Layeren van vloerkleden

Wat ook een echte trend is, is het layeren van vloerkleden. Dit is ook wel het combineren van verschillende vloerkleden met elkaar, wat zorgt voor een speels effect. Je kunt diverse vormen vloerkleden met elkaar combineren of verschillende materialen vloerkleden. Wat dat betreft heb je verschillende mogelijkheden.

Vloerkleden met een zigzag patroon

Het zigzag patroon wordt ook volop teruggezien dit jaar. Dit zijn doorgaans minimalistische vloerkleden die van een mooi lijnenspel zijn voorzien. Deze vloerkleden trekken in elke ruimte de aandacht. Ga voor een meer uitgesproken patroon of kies juist voor een rustig vloerkleed om de ruimte van een rustige uitstraling te voorzien.

Het gebloemde vloerkleed

Ook het gebloemde vloerkleed is helemaal in. Met een gebloemd vloerkleed kun je je interieur net even wat meer kleur en warmte geven. Ook zijn deze vloerkleden vaak vrij veelzijdig. Vloerkleden met een bloemenmotief passen veel bij het klassieke interieur, maar zijn ook echte eyecatchers in het moderne interieur.

Vloerkleden met grafische prints

Wil je een echt statement maken? Ga dan voor een vloerkleed met een grafische print. Op dit moment zijn strakke grafische prints in felle kleuren helemaal on trend. Deze vloerkleden zijn zeker niet ouderwets, maar passen echt in het nu. Een vloerkleed met grafische prints is ideaal als je een modern interieur hebt en deze van wat meer dynamiek en kleur wilt voorzien. Grafische prints staan erom bekend de fantasie echt te prikkelen. Ook is er middels de abstracte designs altijd wel weer wat te ontdekken aan het kleed. En wat grafische prints betreft heb je ook nog eens veel keuze.

Weet jij al wat voor soort vloerkleed je gaat kiezen?

Recente Blog Artikelen
Vloerkleden: een must-have voor je huis
Vloerkleden zijn er om sfeer toe te voegen aan…
Vlekken verwijderen uit vloerkleden
Het is erg zonde als je net een nieuw…
Wat zijn goede vloerkleden?
Wil je een nieuw vloerkleed aanschaffen maar weet je…