Tips bij het kopen van een vloerkleed

Kopen vloerkleed feature image 01

Samenvatting Artikel

Een vloerkleed kopen? Lees deze tips!

Wil je binnenkort een vloerkleed gaan kopen, maar weet je door het grote aanbod niet zo goed wat het best passende vloerkleed voor jou is? Dat begrijpen wij maar al te goed, want je hebt immers de keuze uit diverse formaten, kleuren, prints en nog veel meer. In dit artikel hebben wij diverse tips voor je op een rijtje gezet, zodat je straks snel het juiste vloerkleed voor in jouw interieur gevonden hebt. Lees snel verder en ontdek meer.

Bedenk de functie van het vloerkleed

Voordat je een vloerkleed gaat kopen, is het belangrijk om na te denken over de functie van het vloerkleed. Een vloerkleed kan namelijk diverse functies hebben. De belangrijkste functies van het vloerkleed zijn o.a. het brengen van warmte in het interieur, zorgen voor een betere akoestiek (geluidsdemping), maar ze kunnen ook dienen ter decoratie, om iets zachts onder je voeten te hebben of een speelkleed voor de kinderen zijn.

Denk na over het ideale formaat

Ook het juiste formaat vloerkleed kopen is erg belangrijk. Zeker als je jouw salontafel op het vloerkleed wilt zetten. Door een vloerkleed onder een stoel of bank te leggen of onder een salontafel te plaatsen, zorg je voor een verbinding met de rest van je interieur. Dit in tegenstelling tot wanneer je het kleed los op de vloer legt. Bekijk daarom goed waar je het vloerkleed precies wenst neer te leggen en hoe groot het kleed moet zijn. Gebruik bijvoorbeeld a4’tjes om erachter te komen hoe groot jouw vloerkleed moet zijn. Veel gebruikte formaten zijn: 250 x 350 cm en 200 x 300 cm.

Een hoogpolig of laagpolig vloerkleed

Bedenk ook of je een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed wilt. Elke hoogte van vloerkleden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo zorgt een hoogpolig vloerkleed voor extra warmte in je interieur. Dit vloerkleed is heerlijk zacht en daarmee fijn aan de voeten. Wel heeft een hoogpolig vloerkleed als nadeel dat hier veel vuil in blijft zitten en deze lastiger schoon te maken is dan een laagpolig vloerkleed. Een laagpolig vloerkleed is zeer goed schoon te maken en heeft een wat strakkere uitstraling dan een hoogpolig vloerkleed. Een nadeel van dit kleed is dat deze wel minder warmte geeft dan een hoogpolig vloerkleed.

Bekijk welke kleur vloerkleed passend is

Bekijk ook goed welke kleur vloerkleed het beste past bij jouw interieur. Je kunt hiervoor eventueel een moodboard maken. Bekijk eens welke kleuren het meest voorkomen in de ruimte en welke kleuren hier het best passen. Wil je wat meer diversiteit in je interieur, dan is het belangrijk te kiezen voor dezelfde soort tint als die van de kleur die je mooi vindt. Kies niet precies dezelfde kleur. Kies je voor bijvoorbeeld verschillende tinten roze, dan breng je meer diversiteit aan in je interieur. Kies je voor alles dezelfde kleur, dan is het geheel iets saaier.

Wij wensen je veel succes met het kopen van een vloerkleed.

Recente Blog Artikelen
Vloerkleden: een must-have voor je huis
Vloerkleden zijn er om sfeer toe te voegen aan…
Vlekken verwijderen uit vloerkleden
Het is erg zonde als je net een nieuw…
Wat zijn goede vloerkleden?
Wil je een nieuw vloerkleed aanschaffen maar weet je…