Vloerkleed kiezen en huisdieren: tips

Vloerkleed huisdieren feature image 01

Samenvatting Artikel

Een vloerkleed en huisdieren in huis? Zo kies je het juiste vloerkleed

Heb je huisdieren in huis en wil je een vloerkleed kopen? Je zal vast wel weten dat huisdieren en interieur items lang niet altijd goed samengaan. Je moet je hier zeker niet door laten weerhouden om een mooi vloerkleed te kopen, want er zijn zeker vloerkleden die geschikt zijn als je huisdieren hebt. In dit artikel vertellen wij je daarom waar je op moet letten als je een vloerkleed gaat kopen en huisdieren hebt. Lees snel verder en ontdek meer.

Kies voor een eenvoudig schoon te maken kleed

Als je een hond hebt die vaak door het huis heen rent of katten die vaak in de tuin lopen te wroeten en weer naar binnen komen, zal je vloerkleed het zwaar te verduren hebben. Kiezen voor een wollen vloerkleed is dan geen goede optie, omdat deze lastig schoon te maken is.

Ga voor een laagpolig vloerkleed

Een laagpolig vloerkleed kiezen is zeker aan te raden. Een laagpolig vloerkleed is ook wel een vloerkleed waarbij de kleine haartjes korter dan 1 cm en zelfs korter dan 5 millimeter kunnen zijn. Hierdoor krijg je vuil wat je viervoeter mee naar binnen neemt en haren er een stuk makkelijker uit. Een hoogpolig tapijt neemt de haren en het vuil mee het kleed in, waardoor deze er lastiger uit te krijgen zijn. Dit is bovendien niet erg hygiënisch. Wat tevens een voordeel is aan een laagpolig vloerkleed is dat katten en honden er niet snel verstrikt in raken met hun nagels. Dit is niet alleen fijn voor je huisdier, maar komt ook de levensduur van je vloerkleed ten goede.

Kies een strategische kleur uit

Als je vuil wat minder wilt laten opvallen, kun je het beste voor een strategische kleur voor je vloerkleed kiezen. Als je hond of kat veel haren verliest, moet je zeker geen zwart tapijt nemen. Een wit tapijt is daarentegen meer geschikt. Je kunt echter ook kiezen voor een kleed met een gave print. Hierdoor vallen de haren van je huisdier een stuk minder op en heb je ook nog eens een leuk vloerkleed in de kamer liggen.

Kies een vloerkleed dat geuren neutraliseert

Zorg er ook voor dat jouw vloerkleed geuren kan neutraliseren. Wanneer je huisdier op het vloerkleed gaat liggen, is de kans zeer groot dat hier niet zulke fijne geurtjes op worden achtergelaten. In dat geval is een vloerkleed van bamboe zeker een idee. Dit soort vloerkleden neutraliseren geurtjes en zien er ook nog eens mooi uit. Let wel op dat je huisdier hier niet op gaat liggen als deze nat is of vaak over moet geven. Een vloerkleed van bamboe kan namelijk niet tegen teveel vocht. Mocht je denken dat een bamboe vloerkleed niet geschikt is voor jou, dan kun je eventueel ook overwegen te kiezen voor een ander tapijt en azijn te gebruiken om geurtjes te verwijderen.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van een geschikt vloerkleed.

Recente Blog Artikelen
Vloerkleden: een must-have voor je huis
Vloerkleden zijn er om sfeer toe te voegen aan…
Vlekken verwijderen uit vloerkleden
Het is erg zonde als je net een nieuw…
Wat zijn goede vloerkleden?
Wil je een nieuw vloerkleed aanschaffen maar weet je…