Zo kies je het perfecte vloerkleed voor buiten

Perfecte vloerkleed voor buiten feature image 01

Samenvatting Artikel

Tips bij het kiezen van een perfect vloerkleed voor buiten

Ben je op zoek naar het perfecte vloerkleed voor buiten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Een vloerkleed kiezen kan best lastig zijn, want je hebt zoveel keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende vormen, prints en afmetingen. Gelukkig hebben wij handige tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om stap voor stap het perfecte vloerkleed voor buiten te kiezen. Lees snel verder en ga aan de slag met onze tips.

Bedenk wat voor vorm vloerkleed je wenst

Bedenk allereerst wat voor vorm vloerkleed je wenst. Wordt het een vierkant vloerkleed, een rond vloerkleed of toch een rechthoekig model? Vierkante en rechthoekige vloerkleden worden het meest gekozen, maar op dit moment zijn ronde vloerkleden helemaal in. Koop bijvoorbeeld twee ronde vloerkleden en leg ze over elkaar heen voor een extra trendy effect. Ronde vloerkleden kunnen tevens de rechte lijnen van de tuin doorbreken.

Welk formaat wens je?

Vloeren voor de woonkamer zijn doorgaans breder dan het breedste meubelstuk. Het maakt voor de tuin niet zoveel uit wat voor formaat je kiest. Het kan erg mooi zijn als het vloerkleed voor buiten de stoelen en tuinmeubels met elkaar verbindt. En als je een kleine hoek in de tuin wilt gebruiken, staat een klein vloerkleed hier mooier dan een groot vloerkleed. Leg bijvoorbeeld eens wat spullen neer in de hoeken van het gewenste formaat, zodat je kunt ontdekken hoeveel ruimte het kleed in beslag neemt en een indruk krijgt van hoe het staat.

Denk na over het materiaal

Denk ook na over het materiaal voor je vloerkleed voor buiten. Kies je voor een vloerkleed voor buiten voor onder een overkapping, dan maakt het materiaal in principe niet veel uit. Je hebt dan meer keuze, omdat het vloerkleed niet snel nat zal worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een jute vloerkleed, een gehaakt kleed of juist een geweven kleed voor buiten. Vrijwel elk vloerkleed kan ook buiten worden gelegd, hetzij een hoogpolig vloerkleed sneller beestjes en vuil aantrekt. Ook zijn deze vloerkleden gevoeliger voor schimmel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed voor buiten van polypropyleen. Dit is onbreekbaar plastic en staat bekend om zijn slijtvastheid. Ook neemt het vloerkleed geen vocht op en zal het niet snel van kleur veranderen. Zeker een aanrader als de zon vaak op het vloerkleed schijnt of in aanraking komt met vuil.

Ga voor een vloerkleed met een print

Een vloerkleed voor buiten kan niet kleurrijk genoeg zijn. Kies daarom zeker voor een vloerkleed met een mooie print. Een vloerkleed met een drukke print kan buiten prima liggen, omdat de natuur wat dat betreft ook veelzijdig is. Wanneer je liever op veilig speelt, kun je ook kiezen voor een effen vloerkleed in een kleur zoals taupe, bruin of grijs. Je hoeft hierbij niet bang te zijn voor een saaie uitstraling, want je kunt ook voor een effen vloerkleed met structuur kiezen.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van een vloerkleed voor buiten.

Recente Blog Artikelen
Vloerkleden: een must-have voor je huis
Vloerkleden zijn er om sfeer toe te voegen aan…
Vlekken verwijderen uit vloerkleden
Het is erg zonde als je net een nieuw…
Wat zijn goede vloerkleden?
Wil je een nieuw vloerkleed aanschaffen maar weet je…